Yaşam koçu nedir ve yaşam koçu nasıl olunur gibi merak edilen sorulara cevap vermek için sizlere bir rehber hazırladım. Rehberimde son yıllarda yükselen bir iş sektörü olan yaşam koçluğu ile detaylı bilgiler vereceğim ve yazımı okuduğunuzda aklınızda soru işareti kalmayacak.

Yaşam Koçu Nedir?

Yaşam koçu, insanları yönlendiren ve motive eden kişilere verilen addır. Kesinlikle sağlıkla ilgili bir görevleri olan kişiler değillerdir. Fakat elbette sağlıklı ve zinde olması için insanlara sporu ve sağlıklı ürünleri önerirler.

Amaçları, insanları hayata bağlayarak olumsuzlukları atmalarına yardımcı olmaktır. Genelde ünlülerin yaşam koçları vardır. Sporcular, sanatçılar, iş adamları ve diğer başarılı insanlar mutlaka yaşam koçları ile çalışırlar.

Peki yaşam koçu olmak istiyorum diyenler, ne yapmalı? Yaşam koçu nasıl olunur?

Yaşam Koçu Olmak 2023

Yaşam koçu nasıl olunur? Profesyonel bir yaşam koçu olma konusunda ciddiyseniz, insanlara yardım etmekten gerçekten zevk alıyorsanız, burada okuduklarınız sizi teşvik edecektir. Yeni koçluk işinize güvenli ve akılcı bir şekilde geçiş yapmanıza yardımcı olmak için süreci çok net anlatacağım.

Yanlış yönlendirmeler yüzünden birçok kişi bu hayalinden vazgeçebiliyor. Onun için ben de mümkün olduğunca tarafsız şekilde bu işi size anlatmaya çalışacağım. Öyleyse gelin öğrenelim.

Yaşam koçu olmak kariyer kararıdır ve hafife alınmamalıdır. Aşağıda, atılan adımların bir özeti verilmiştir. Her adımda makaleyi daha da genişleteceğim.

10 Adımda Yaşam Koçu Nasıl Olunur 10 Özeti

  1. Yaşam koçluğu için yeteneğiniz var mı?

Yaşam koçluğuna uygun olduğunuzu nereden biliyorsunuz? Belki insanlar sık ​​sık size tavsiye için gelmişlerdir. Belki birilerinin karşılaştıkları zorluklukları aşmasına yardım etme arzunuz vardır.

  1. Eşsiz koçluk vizyonunuzu geliştirin

Koçluk vizyonu nedir? İnsanlara ne sunacağınıza ve nasıl sunacağınıza ilişkin açık bir açıklama da dahil olmak üzere, işinizin geniş ve ilham verici bir görünümüdür.

  1. Yaşam koçu olarak iş hayatında ihtiyacınız olan becerileri edinin

Eğitimde öğreneceğiniz yaşam koçluğu beceri setinin ötesinde, yetkin olmanız gereken birkaç alan vardır. Çoğu günlük dikkatinizi gerektirir.

  1. Yaşam koçluğu kariyerine geçişinizi akıllıca planlayın

Bu işten gelir beklentiniz olacaktır. Gelir beklentilerinizi yaptığınız işleri planlayarak ayarlamalısınız. Eğer beklentilerinizi kontrol etmezseniz, başarılı olma ihtimaliniz düşer.

  1. En iyi yaşam koçu eğitimini alın ve yaşam koçu sertifikası edinin

Yaşam tarzınıza, felsefenize ve cebinize uyan bir eğitim bulmak için araştırma yapmalısınız. Yüz yüze olanından online olanına kadar çeşitli yaşam koçu eğitimleri var. Ayrıca, akredite edilmiş ve akredite edilmemiş olanlar da vardır. İhtiyaçlarınıza uygun olup olmadığını görmek için her eğitim merkeziyle görüşün.

  1. Yaşam koçluğu işinizi kurun

Hazır olduğunuzda, işinizi yapabilmek için bir işletme kurun. Tecrübelerinizi ve bilgilerinizi böylece insalara aktarmaya başlayabilirsiniz.

  1. Yaşam koçluğu müşterilerinin gerçekten ne istediklerini anlayın

Müşterilerinizin ne istediklerini bulun. Müşterilerin amacı sizinle vakit geçirmek değil. İnsanların kendi başlarına bulamayacakları çözümlere ihtiyaçları var. Eğer bir yaşam koçu olursanız, sorunların çözümünü kolaylaştırırsınız.

  1. Özel koçluk paketleri oluşturun

Satış ve pazarlama planınızda kritik bir adım, ideal müşterilerinizin uğraştığı sorunlara çözümler sunan özel koçluk paketleri oluşturmaktır. Müşterilerin hangi problemleri çözmelerine yardımcı olduğunuzu açıkça belirterek, onlara tam olarak ne satın alacaklarını göstererek, “yaşam koçluğu” yerine “çözümler” satarsınız.

  1. Doğru müşterileri getirmek için bir pazarlama sistemi kullanın

Yeni yaşam koçluğu işinizi pazarlamanın sayısız yolu vardır. Sosyal medya ilanları, yerel ilanlar ve ağızdan ağıza gibi ücretsiz seçeneklerle başlayabilirsiniz. Kullanacağınız reklam yöntemine karar vermek sadece bütçenize değil, aynı zamanda hedef nişinize de bağlıdır.

  1. Online varlıklarınızı artırın ve erişiminizi genişletin

İşlerinizi daha çok insanın duymasını sağlamak ve müşteri portföyünüzü genişletmek için online olarak çeşitli hizmetler verebilirsiniz. Ayrıca bunları online platformlarda reklamlayabilirsiniz.

Yukarıda verdiğim adımlar, başarılı bir yaşam koçu olmak için uygulamanız gereken adımların özet hali. Aşağıda geniş olarak bu maddeleri açacağım.

Yaşam Koçu Nasıl Olunur?

1. Yaşam Koçluğu İçin Yetenekleriniz Var Mı?

İyi bir yaşam koçu olmak için gerekenlere sahip misiniz? Yaşam koçluğuna uygun olduğunuzu nereden biliyorsunuz? Belki insanlar sık ​​sık size tavsiye için gelmişlerdir. Belki birilerinin karşılaştıkları zorluklukları aşmasına yardım etme arzunuz vardır.

Belki de daha rahat ve esnek bir yaşam tarzı yaşamak istersiniz. Ya da belki de daha doyurucu bir yaşam sürmek arzusu vardır. Sebepleri ne olursa olsun, yeteneklerinizi değerlendirerek başlamak sağlam bir ilk adımdır.

İyi bir koç olup olmayacağını nasıl belirleyebilirsin?

Doğal potansiyelinizi keşfetmenin basit ve etkili bir yolu, yaşam koçluğu yetenek sınavına girmektir. Bu bir garanti değildir, ancak sınavda makul bir puan almak, hedefinize doğru bir sonraki adımı güvenle atabileceğiniz oldukça iyi bir göstergedir.

Basit soruları dürüstçe cevaplarsanız, sınav size koçluk yeteneğiniz ve dünya standartlarında bir yaşam koçu olmak için yapmanız gerekenler konusunda dürüst geri bildirim sağlayacaktır.

2. Eşsiz Koçluk Vizyonunuzu Geliştirin

Koçluk vizyonu nedir? İnsanlara ne sunacağınıza ve nasıl sunacağınıza ilişkin açık bir açıklama da dahil olmak üzere, işinizin geniş ve ilham verici bir görünümüdür.

Eğer bir yaşam koçu olma yolunda yetenek yelken ise, vizyona sahip olmak ise, kaçınılmaz zorluklar ve engeller boyunca size rehberlik edecek dümendir.

Vizyonunuzu geliştirmek için aşağıdaki ipuçlarına göz önüne alabilirsiniz.

  • İşinizi kurmayı kolaylaştırmak için kişisel çıkarlarınızı ve güçlü yanlarınızı belirleyin
  • Müşterilerin çözülmesini beklediği belli başlı sorunları tanımlayın ve tanıyın
  • Koçluk nişlerini belirleyin ve ideal müşterilerini tanımlayın
  • Ne kadar para kazanmak istediğinizi ve kaç saat çalışmak istediğinizi belirleyin
  • Finansal hedeflerinizin gerçekçi olup olmadığını belirleyin
  • Olumsuz durumlara karşı kendinizi hazırlayın

Yaşam koçu eğitimi alırsanız, yukarıdaki ipuçlarını zaten öğrenmiş olacaksınız. Öğrendikten sonra hem işinizde hem de hayatınızda kullanabilirsiniz.

3. Yaşam Koçu Olarak İş Hayatında İhtiyacınız Olan Becerileri Edinin

Eğitimde öğreneceğiniz yaşam koçluğu beceri setinin ötesinde, yetkin olmanız gereken birkaç alan vardır. Çoğu günlük dikkatinizi gerektirir.

Pazarlama

Koçluk işinizi etkili şekilde tanıtmanız gerekmektedir ve bu sizin görevinizdir. Sertifikalı ve harika bir koç olabilirsiniz, ancak kimse sizi bilmiyorsa, tüm bu harika koçluk becerileri boşa gidecektir. Pazarlama yoksa, müşteri yoktur ve para kazanamazsınız.

Satış

İşinizi kurduktan ve tanıttıktan sonra size bazı konularda sorular gelmeye başlayacaktır. Gelen soruları, satış fırsatına çevirmeniz gerekir. Bunun için satış fırsatlarını müşteriye çevirecek bir sistem kurmalısınız.

Böyle insanları müşteriniz haline getirmek zor olabilir. Fakat etkili bir iletişim ve bilgilendirmeyle onları müşteriye çevirebilirsiniz.

Bu gibi görüşmelerde, karşınızdakini profesyonel bir yaşam koçluğuna yönlendirecek sorular hazırlamalısınız. Böylece işiniz çok daha kolaylaşır.

Yönetim

Yönetim, aşağıdakileri içeren ancak bunlarla sınırlı olmayan bir dizi görev ve gerekli beceridir:

  • Web sitesi yönetimi
  • Faturalama ve defter tutma
  • Takviminizi güncel tutma
  • Posta listenizin kontrolü
  • Müşterilerle iletişimini yönetme

Buradaki bir çok görevi başkasına yaptırabilirsiniz. Fakat masraflarınızı azaltmak için ilk başlarda bunları kendiniz yapabilirsiniz.

Beceri Geliştirme

En iyi koçlar, yaşam koçu eğitimi sonrası ek eğitim, okuma, seminer ve atölye çalışmaları ile kendilerini sürekli geliştirmektedirler ve rakiplerinden avantajlı duruma geçmektedirler.

Koçluk modelleri ve teknikleri herkese uygun bir boyut olmadığından, bu modellerin en az birkaçında yetkin olmalısınız. Çantanızda ne kadar çok araç olursa, o kadar çok müşteri sorununu çözebilirsiniz. Sürekli kişisel gelişim yoluyla olabileceğiniz en iyi koç olmak için çalışmalısınız.

Müşterilerle Çalışma

Yaşam koçlarının çoğu doğrudan, birebir, video veya telefon aracılığıyla müşterilerle çalışır. Bu nedenle etkili bir iletişime sahip olmanız gerekmekte. Ayrıca müşterilerin üzerinde yapıcı ve olumlu bir etkiye de sahip olmalısınız.

4. Yaşam Koçluğu Kariyerine Geçişinizi Akıllıca Planlayın

Bu işten gelir beklentiniz olacaktır. Gelir beklentilerinizi yaptığınız işleri planlayarak ayarlamalısınız. Eğer beklentilerinizi kontrol etmezseniz, başarılı olma ihtimaliniz düşer.

Herhangi bir yeni işte başarılı olmak zaman alır ve koçluk işiniz farklı olmayacaktır. Yetenekleriniz ve pazarlamanıza göre bu süre değişecektir. İşlerinizin oturması, 1-2 yıl arasında olacaktır.

Aşağıdaki durumları da unutmamalısınız.

  • Pazarlama ve satış konusunda başarılı olmanız zaman alır.
  • Her müşteriniz sizinle sürekli görüşmez ve onlardan ücret alamazsınız.
  • Bu işe geçerken başka bir iş ile ilgileniyorsanız, yaşam koçu işiniz daha da zaman alacaktır.

Yaşam koçu eğitimi almanız ve iş kurarak işlerinizi oturtmanız 2 yıl gibi bir süre alacaktır. Onun için tüm bu planları iyi yapmanızı tavsiye ederim.

5. En İyi Yaşam Koçu Eğitimini Alın ve Yaşam Koçu Sertifikası Edinin

Yaşam tarzınıza, felsefenize ve cebinize uyan bir eğitim bulmak için araştırma yapmalısınız. Yüz yüze olanından online olanına kadar çeşitli yaşam koçu eğitimleri var. Ayrıca, akredite edilmiş ve akredite edilmemiş olanlar da vardır. İhtiyaçlarınıza uygun olup olmadığını görmek için her eğitim merkeziyle görüşün.

Yaşam koçu olabilmeniz için 3 adet eğitim stili seçeneğiniz vardır:

  • Kursa giderek (yaşam koçu kursu)
  • Karma öğrenme (hem kursa gitme hem de online eğitim)
  • Tamamen online

Online platformlar daha erişilebilir ve kullanıcı dostu hale geldikçe, kolaylık ve düşük eğitim maliyeti nedeniyle tamamen online eğitim seçenekleri popülerlik kazandı.

Fakat online öğrenme yönteminde, bir online öğrencinin ilerlemesini kişisel olarak denetleyen bir eğitmen olmadan, öğrenci doğru veya etkili bir şekilde öğrenip öğrenmediklerini gerçekten bilemez. Gözetim ve canlı oturumlar sağlamadığı için bu programlar asla Uluslararası Koçluk Federasyonu sertifikası almaz.

Her öğrenme stilinin artılarını ve eksilerini gözden geçirelim. Ardından, herhangi bir yaşam koçu eğitim programında nelere dikkat etmeniz gerektiğini inceleyeceğiz.

Kursa Giderek Yaşam Koçu Eğitimi Almak

Artıları:

  • Yüz yüze görüş
  • Eğitmenler ve öğrenciler arasındaki kişisel etkileşim
  • Belirli bir programa göre eğitim tamamlanır
  • Tam, kesintisiz öğrenim

Eksileri:

  • Genellikle en pahalı seçenektir
  • Daha az kullanışlı
  • Öğrenme hızınız nedeniyle beceri entegrasyonu için daha az etkili
  • Sınırlı zamanlama seçenekleri
  • Uzun vadeli bir topluluk ve destek ağı geliştirmek için daha az fırsat var
Karma Online Yaşam Koçu Eğitimi

Artıları:

  • Genellikle çok uygun
  • Esnek başlangıç saatleri
  • Kendi hızınızda çalışın
  • Seyahat gerekmez
  • Esnek öğrenme hızı daha fazla beceri entegrasyonu sağlar
  • Sürekli destek için bir akran ve eğitmen topluluğu
  • Canlı, sanal eğitim oturumları ve bire bir etkileşimler

Eksileri:

  • Teknolojiyle aranız kötüyse ve internet bağlantınız sıkıntılıysa sizin için zorlayıcı olabilir
  • Geri bildirim her zaman yapılamaz
  • Öğrencilerin yine de kendi başlarına uygulama ortakları / müşterileri bulmaları gerekebilir
Tamamen Online Yaşam Koçu Eğitimi

Artıları:

  • Genellikle daha uygun fiyatlı
  • Esnek başlangıç ​​saatleri
  • Kendi hızınızda çalışın
  • Seyahat gerekmez

Eksileri:

  • Teknolojiyle aranız kötüyse ve internet bağlantınız sıkıntılıysa sizin için zorlayıcı olabilir
  • Öğrenciler materyalleri kendileri tamamlamak zorundadır
  • Öğrencilerin kendi başlarına uygulama ortakları / müşterileri bulmaları gerekecektir
  • Kimlik bilgisi yok
  • Öğrenme entegresi iyi değil

En iyi yaşam koçu eğitim platformunu bulmak, sizin için ne kadar zamanınız ve paranız olduğuna bağlı olacaktır. Eğer seyahat etmek ve normal işlerinizden zaman ayırmak için gerekli kaynaklara sahipseniz, yüz yüze eğitim almak dikkate alınacak bir şey olabilir.

Mevcut kariyerinizden çıkarken kendi hızınızda çalışma esnekliğine ihtiyacınız varsa, karma bir öğrenme müfredatı muhtemelen en iyi seçeneğiniz olacaktır.

Hangi eğitim stilini tercih ederseniz edin içinde aşağıdaki imkanların sağlanıp sağlanmadığına dikkat etmelisiniz.

  • Kalifiye bir eğitmene düzenli canlı (şahsen veya sanal) erişim
  • Eğitim materyalleri hakkında kişiselleştirilmiş geri bildirim ve destek
  • Temel koçluk yöntemi hakkında arka plan, teori ve pratik uygulama dahil kapsamlı, anlaşılır talimat
  • Sürekli mesleki gelişim kaynaklarına ve desteğe erişim (ek içerik, makaleler, web seminerleri, canlı / sanal sınıflar, vb.)
  • Güçlü bir akran / eğitmen topluluğuna erişim
  • Tamamlama sertifikası / sertifikaları
  • Uluslararası Koçluk Federasyonu gibi uluslararası kabul görmüş koçluk kuruluşlarının standartlarının sağlanması
  • Esnek ve uygun fiyatlı ödeme seçenekleri

6. Yaşam Koçluğu İşinizi Kurun

Yaşam koçu olmak için hazır olduğunuzda, işinizi yapabilmek için bir işletme kurun. Tecrübelerinizi ve bilgilerinizi böylece insalara aktarmaya başlayabilirsiniz. İşinizi kurmak için bazı görevleri yerine getimeniz gerekir.

İş Kurma Görevleri

  • İşletmenizi kaydetme
  • Gerekli içeriğe sahip bir web sitesi tasarlama ve oluşturma
  • Uzmanlaşmış yaşam koçluğu programınızı oluşturma
  • Temel araştırmalar da dahil olmak üzere çözeceğiniz temel sorunu tanımlayarak pazarlama mesajınızı hassaslaştırma
  • Sosyal medya hesapları oluşturma
  • Ücretsiz tanıtım materyali oluşturma
  • E-posta listenizi ayarlama
  • Online zamanlayıcı ve diğer yönetim görevlerinizi ayarlama
  • Kartvizit, el ilanı ve basılı pazarlama materyali tasarlama ve basma
  • Sorumluluk sigortası yaptırmak
  • Beklenmedik sorun ve engellerle başa çıkmak

7. Yaşam Koçluğu Müşterilerinin Gerçekten Ne İstediklerini Anlayın

Müşterilerinizin ne istediklerini bulun. Müşterilerin amacı sizinle vakit geçirmek değil. İnsanların kendi başlarına bulamayacakları çözümlere ihtiyaçları var. Eğer bir yaşam koçu olursanız, sorunların çözümünü kolaylaştırırsınız.

Yaşam koçları müşterilerini, diğer problem çözülerden daha çok düşünürler. Fakat müşteriler bunu umusamıyorlar. Çünkü onların derdi, problemlerinden kurtulmaktır.

Eğer müşterilerin problemlerini anladığınızı ve çözebileceğinizi müşterinize gösterdiğinizde, müşteriniz size iş verecektir.

Bu yüzden birçok başarılı yaşam koçu, problemleri anladıklarını düzenli olarak göstermektedir.

Yaşam koçu nasıl olunur yazımın 8. adımına bakalım.

8. Özel Koçluk Paketleri Oluşturun

Yaşam koçluğu doktora gitmek veya bir tesisatçı kiralamak gibi değildir; Hepimiz bir dişçi randevusu almamız ya da bir elektrikçi çağırmamız gerektiğini biliyoruz. Ancak çoğu insan ne zaman yaşam koçluğu arayacağını bilmiyor.

Yaşam koçluğu ana akımda patlasa da, ortalama bir insanın ne zaman veya nasıl kullanacağını bilmesi hala çok normal. Yaşam koçluğu hizmetlerini satmaya çalışmak çoğu insanın anlayamayacağı kadar belirsiz ve tanımsızdır ve yatırıma ilham vermek için yeterli değildir.

Satış ve pazarlama planınızda kritik bir adım, ideal müşterilerinizin uğraştığı sorunlara çözümler sunan özel koçluk paketleri oluşturmaktır. Müşterilerin hangi problemleri çözmelerine yardımcı olduğunuzu açıkça belirterek, onlara tam olarak ne satın alacaklarını göstererek, “yaşam koçluğu” yerine “çözümler” satarsınız.

9. Doğru Müşterileri Getirmek İçin Bir Pazarlama Sistemi Kullanın

Yeni yaşam koçluğu işinizi pazarlamanın sayısız yolu vardır. Sosyal medya ilanları, yerel ilanlar ve ağızdan ağıza gibi ücretsiz seçeneklerle başlayabilirsiniz. Kullanacağınız reklam yöntemine karar vermek sadece bütçenize değil, aynı zamanda hedef nişinize de bağlıdır.

Mesela müşterilerinizin yaşları 50’nin üzerinde ise Instagram kullanmanıza gerek yoktur. Çünkü Instagram kullanıcılarının yaş ortalaması, 30 civarındadır.

Online Ağlar

Aktif bir sertifikalı koç sosyal medya varlığına sahip olmak, hizmetlerinizi tanıtmanın etkili ve düşük maliyetli bir yoludur. Facebook, LinkedIn, Instagram, Pinterest ve diğer birçok sosyal medya platformunda ücretsiz hesaplar oluşturabilirsiniz.

Her sosyal medya platformu için en iyi pazarlama uygulamalarını öğrenmek için bir araştırma yapabilirsiniz. Daha sonra kendinize en uygun olanları seçip yayınlara başlayabilirsiniz.

Kişisel Ağ

Çevrenizde bulunan ticaret odalarına, esnaf odalarına ya da işinizle alakalı derneklere üye olarak oralardan kendinize müşteri sağlayabilirsiniz. Ayrıca çevrenizdeki kişilerin tanıdıklarıyla da bağlantılar kurabilirsiniz.

Basılı Kaynaklar

Online reklamlara vaktiniz yoksa ve ilgilenemeyeceğinizi düşünüyorsanız, dergilere ve gazetelere ilan verebilirsiniz. Baştan bilmelisiniz ki bu masraflı bir yöntemdir.

10. Online Varlıklarınızı Artırın ve Erişiminizi Genişletin

İşlerinizi daha çok insanın duymasını sağlamak ve müşteri portföyünüzü genişletmek için online olarak çeşitli hizmetler verebilirsiniz. Ayrıca bunları online platformlarda reklamlayabilirsiniz.

Özel koçluk paketlerinizi oluşturduğunuzu, niş pazarınız için açık bir mesaj aldığını ve pazarlama çabalarınızın bir sonucu olarak oldukça istikrarlı bir müşteri akışı gördüğünüzü varsayalım.

Belki de etki alanınızı küresel online dünyaya genişletme konusunda kendinize güveniyorsunuzdur. Bu durumda, yaşam koçluğu uygulamanızı büyütmenin ve online varlığınız konusunda daha ciddi olmanın yollarını düşünmenin zamanı geldi.

Bunun için makalelere katkılar yapabilirsiniz. İnternet sitelerinde çeşitli yazılar yayınlayabilirsiniz. İçeriklerinizi ilgi çekici şekilde yazmanız önemlidir.

E-mail portföyü oluşturarak ara ara insanlara mail gönderebilirsiniz.

Böylece 10 adımda yaşam koçu olabilirsiniz. Verdiğim adımları dikkatli şekilde izlemenizi ve detaylara dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Yaşam Koçu Olmak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler Nelerdir?

Yaşam koçları ile ilgili bilmeniz gereken bazı detaylar vardır. Bunlar genelde bu işi yapmak isteyenler tarafından araştırılır. Mesela yaşam koçunu kim talep eder?

Yaşam Koçunu Kim Talep Eder?

  • Sürekli stresli olan kişiler
  • Mutlu olmakta zorlanan ve mutlu olmak isteyen kişiler
  • Özgüveni düşük olan kişiler
  • İkili ilişkilerde sıkıntı yaşayanlar
  • Hayatını düzene sokmak isteyenler
  • Enerji kazanmak isteyenler
  • Hayatlarını renklendirmek isteyenler
  • Aile ilişkilerinde sorun yaşayanlar

Genel olarak bu gibi konularda sorun yaşayan kişiler yaşam koçu aramaktadırlar.

Yaşam Koçu Çeşitleri Neler?

Her yaşam koçunun uzmanlaştığı konu farklıdır. Bu nedenle yaşam koçu olmak istediğinizde en iyi olduğunuz alana yönelmelisiniz. Tabi ki diğerleri hakkında da çalışmalar yapabilirsiniz. Bazı çeşitler aşağıdadır:

  • Diyet ve zayıflama koçu
  • Eğitim koçu
  • İmaj koçu
  • Yönetici koçu
  • Emeklilik koçu
  • Kariyer koçu
  • İlişki koçu

Yaşam Koçu Fiyatları Neler?

Yaşam koçu ücretleri nasıl? Bu işe başlamak isteyenler, özellikle kazanacakları parayı bilmek istiyorlar. Bu yüzden yaşam koçu maaşları nasıl diye araştırıyorlar.

Genelde yaşam koçları saatlik olarak hizmet verirler. Tabi ki sabit bir maaşla çalışanlar da mevcuttur. Artık o size kalmış.

Saatlik ücretler 100 ila 500 TL arasında değişebilmektedir. Vereceğiniz hizmet ve prestijiniz fiyatların belirlenmesinde etkili olacaktır. Zaten başarılı olursanız, çok iyi paralar kazanma şansınız her zaman olacak.

Yazımda yaşam koçu nasıl olunur detaylı olarak anlattım. Sorularınızı yorum kısmından ban sorabilirsiniz. En çok para kazandıran işler adlı yazımı incelemeyi de unutmayın.